Тарас Григорович Шевченко — видатний поет, художник, гордість і натхнення українського народу.

Освіта митця  всього 2 класи. Здобував він її у церковно-приходській школі. Проте поету вдалося створити одну з найбільш популярних книг української класичної літератури.  Мова йде про «Кобзар», який було перевидано понад 8 мільйонів разів. Поезію нашого майстра слова перекладено більше ніж ста мовами світу. Серед них японська, корейська, арабська і міжнародна мова есперанто. Найбільше перекладів зроблено польською, англійською та російською.  Життя і творчість Тараса Шевченка — не до кінця звідана сторінка нашої історії…

Музей «Кобзарю» у Черкасах

Працівники музею присвятили поетичні рядки Кобзарю в день його народження.9 березня 2021 року з нагоди 207 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в КЗ КОР “Ржищівський археолого-краєзнавчий музей” відбулася музейна імпровізація “Шевченківські літературні читання”.

Поезія Тараса Шевченка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях. і до сьогодні! Декламували вірші українського поета працівники установи.

2 Replies to “В музеї відзначили 207 річницю від Дня народження Тараса Шевченка”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *