Музейний вікенд в КЗ КОР «Ржищівский археолого-краєзнавчий музей» «Магія Трипілля»

Цьогоріч День археолога увібрав всю магію Трипільської культури. Відтак, розпочався триденний еко-етно фест «Трипільска синергія». Перша локація – КЗ КОР «Ржищівський археолого-краєзнавчий музей». Насичену програму заходу відкрило музейне коло знайомств.Почесний гість заходу народна майстриня, засновниця музею реконструкції трипільської кераміки «Дивосвіт Трипілля» Людмила Смолякова презентувала проект «Трипільська родина».  Натхненні цікавими діалогами, учасники заходу мали змогу долучитися до активностей програми музейного вікенду. Гостям презентували музейний проект «Цілющі трави Ріпниці» та подарували набори власноруч зібраних  трав’яних зборів.

Нікого не залишили байдужими  музейні візитівки-тематичні екскурсії «Археологічна спадщина Ржищівчини» в супроводі завідувача відділу з основного виду діяльності Гудзій О. В. ,«Городище Іван» в супроводі старшого наукового співробітника Чміленко С.П, «Музейна галерея» в супроводі головного зберігача фондів Кушнір Е. І.

Гостей вікенду запросили до музейного полуденку скуштувати , продегустувати і оцінити трипільські наїдки та напої.

А яскравим завершенням програми стало дефіле «Від Трипілля до сучасності»

та фотосет на оглядовому майданчику Іван-гори «Археологічний момент».

Учасники заходу ще довго обмінювалися враженнями від почутого та побаченого в перший день фестивалю, а на запрошених чекав 2 та 3 день, що проходив на території Екологічної Дослідницької Станції «Глибокі Балики», що розташована в межах Ржищівської ОТГ в районі с. Балико-Щучинка. Тут програма була не менш насиченою: замішували та випікали хліб на заквасці, ліпили з глини трипільські фігурки, водили трипільські хороводи і вдихали аромат літніх трав та лісу.

Фестиваль готувався експромтом та це не применшує його привабливості. Організатори фестивалю вірять, що ця подія стане щорічною та приваблюватиме все більше бажаючих! Це говорить про нашу єдність, про розуміння того, що ми робимо, заради чого, куди ми йдемо, і що ми від цього хочемо отримати. Це розвинута Київщина, розвинута Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *