Серед культурних надбань нашого народу значне місце займає український танець Історія народного українського танцю тривала, насичена емоціями і переживаннями багатьох поколінь нації. Українські народні пісні і танці славляться в цілому світі завдяки яскраво вираженому національному колориту, силі духу, емоційної насиченості, неповторності мелодії, ритму, рухів.Протягом всієї історії українського народу розвивався і збагачувався новими відтінками та настроями український народний танець.Найдавнішими слідами танцювального мистецтва в Україні вважають малюнки трипільської доби, де зображені фігури людей, які одну руку кладуть на талію, а другу заводять за голову.Зображення танцюристів і музикантів є й на фресках Софіївського собору в Києві (XI ст.).Зображення танців знаходимо і в багатьох мініатюрах зі стародавніх літописів.Україна – велика країна, і для кожної територіальної зони притаманні свої особливості народних танців.

Напередодні 30-ї річниці Незалежності в музеї вирішили відтворити справжні автентичні,сюжетні українські танці нашого регіону.

Тож всі охочі мають можливість долучитися до неповторного етнічного дійства, що відбудеться в музеї 20 серпня 2021 року о 14.00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *